SZC logo

Veszprémi Szakképzési Centrum

OM kód: 203066/004 | 8184 Balatonfűzfő, Gagarin u. 27.

Intézmény logo

Veszprémi SZC Öveges József Technikum és Kollégium

HírekKözérdekű adatokKRÉTA
Széchenyi 2020

Iskolai közösségi szolgálat

Iskolai közösségi szolgálat

Kedves Technikus Diákunk!

Bizonyára hallottál már arról, hogy az érettségi feltétele közösségi szolgálat végzése. Kell ez nekem? Mire jó ez? - teheted fel a kérdést.

Most, hogy középiskolás lettél elhagyod korábbi településed és számos új dologgal fogsz megismerkedni. Ezek egy része az iskolában vár. De az otthonodon és az iskoládon kívül is sok minden van még, amit érdemes meglátni, megtapasztalni.

A közösségi szolgálat azt a célt szolgálja, hogy minél több dologgal találkozzál, ezáltal bővítsd ismereteid. Lehetőleg próbáld ki magad több területen és így szélesítsd látóköröd. Szerezz új kapcsolatokat, barátokat. Mindez a későbbiek során hasznos lehet a továbbtanulás, vagy a munkába állás során is.

Remélem, hogy az első, bevezető foglalkozáson megfelelő választ kapsz minden kérdésedre.

Kérem, hogy ne halogasd az utolsó hónapokra a kötelező 50 óra teljesítését, hanem kezd el a 9. évben és fejezd be a 11. évfolyam alatt. Ha így teszed, akkor az utolsó években az érettségire, a szakmai vizsgára tudsz összpontosítani.

Sok hasznos tapasztalatot kívánok!

a nevelőtestület nevében
Tóth Lajos Péter
igazgató

Iskolánkban a közösség szolgálat koordinátora Novákné Szilas Szilvia, a nevelési munkaközösség vezetője. Általában a nagy tanáriban kereshető, vagy a novakne.szilas.szilvia@ovegestechnikum.hu címen érhető el.

A szerződött partnereink jegyzéke itt található meg. (2024. április) Új partnerekkel is szívesen együttműködünk. Érdeklődj a titkárságon a legfrissebb információkról. Itt megtalálhatók a fogadó szervezetek körére vonatkozó előírások.

A törvényi háttérről itt olvashatsz.

 


Partnereink

SZC logo

Veszprémi Szakképzési Centrum


Veszprémi SZC Öveges József Technikum és Kollégium

8184 Balatonfűzfő, Gagarin u. 27.

Telefon: +36 70 641 3900

E-mail: titkarsag@ovegestechnikum.hu

OM azonosító: 203066/004


2024Veszprémi SZC Öveges József Technikum és Kollégium